Dagbesteding

Bij de Schuilplaats volg je dagbesteding in jouw eigen tempo. Op een zinvolle manier bezig zijn met verschillende activiteiten, afgestemd op de eigen wensen en mogelijkheden. Soms ligt de nadruk meer op arbeidsmatige activiteiten, soms meer op beweging en ontspanning.


Er zijn verschillende groepen op de Schuilplaats. Op de begane grond zijn de groepen Shelter, Flierefluiter en de Zonnehoek. Ook is hier de Keuken en de ontmoetingsruimte. Op de 1e etage zijn de groepen Variant, Meander en Zuiderzon. Er is een aparte ruimte voor het belevingstheater en een snoezelruimte. Iedere groep kan gebruik maken van de ruime oefenzaal voor sport en bewegen. Bij vorming is er voldoende ruimte om te oefenen en spelletjes te spelen op de computers.

dagbesteding-variant-small
Behoud en ontwikkeling van de aanwezige kennis en vaardigheden is belangrijk en hier wordt regelmatig aandacht aan besteedt. Op verschillende groepen is er ruimte voor stagiaires uit het speciaal onderwijs of vanuit een andere werkplek. De Schuilplaats neemt graag de tijd om de verschillende stageplekken voor cliënten toe te lichten.

Er is veel ruimte en aandacht voor jongeren en volwassenen met een ernstige meervoudige beperking (EMB) op de groepen Shelter, Flierefluiter en Zonnehoek. De kern is hier belevingsgericht, sfeer, regelmaat en ontspanning. Er is ruimte om te snoezelen, wandelen en spelletjes doen recreatief bezig te zijn. De groep Variant beschikt over een digiboard om interactief te werken. De lunch wordt gezamenlijk gebruikt en er is voldoende ruimte voor de ADL in een afgesloten badruimte. Alle activiteiten zijn op ieders tempo en niveau.

dagbesteding-zonnehoek-small

keuken-small
De Schuilplaats beschikt over een mooie, ruime keuken waar volgens de HACCP richtlijnen wordt gewerkt. De keukengroep verzorgt interne en externe catering. Intern maakt de keukengroep de lunch en het fruit klaar voor de zorggroepen. Ook het klaarzetten van de groepsruimte voor gebruik tijdens de pauzes is een van de taken van deze groep. Op bestelling worden taarten en cakes gebakken en kan er een complete lunch verzorgd worden.

Voor de groep die behoefte heeft aan sfeerbeleving is een speciaal programma ontwikkeld waardoor een zo prettig mogelijke dagbesteding ervaren wordt.

papierversnipperen

Bij de Schuilplaats wordt ook gewerkt op eigen niveau en eigen tempo. Bij de groepen Meander en Variant is het versnipperen van papier een van de onderdelen van het arbeidsmatig werken. Ook worden er producten gemaakt die worden verkocht in de winkels van Careander.

Activiteiten

Naast de activiteiten op de groepen worden er ook activiteiten buiten de groepsruimte gedaan, zoals in de computerruimte, gymzaal of het belevingstheater. Bij Muziek en Vorming worden alle zintuigen gestimuleerd en is er ruimte om vaardigheden te onderhouden en te ontwikkelen. Het belevingstheater is voor de belevingsgerichte groepen en vooral non-verbaal; weinig woorden, veel klanken en beelden.

beweging2

Actief Vitaal

Onze coach Sport en Bewegen begeleidt cliënten in de sportzaal waar clienten actief zijn. Welke beperking er ook is, onze coach is gespecialiseerd in het zoeken naar beweegmogelijkheden.
Ook buiten de sportzaal stimuleert de Schuilplaats beweging en integreert buiten wandelen en fietsen in het dagelijkse ritme. Doel is vitaal te zijn én te blijven.

Dagbesteding

Activiteiten

Foto album

Creatie & Realisatie: Refreshed